Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletika (KTV / ATTM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / ATTM - Atletika, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky: (1 dvouhodinová lekce)1. Pravidla atletiky, školní atletické soutěže pro 1.stupeň ZŠ.Cvičení: (6 dvouhodinových lekcí)1. Atletická rozcvička,drobné atletické hry.2. Technika a metodika sprinterských disciplin.3. Technika a metodika štafetových běhů.4. Technika a metodika skoku dalekého a vysokého.5. Technika a metodika hodu kriketovým míčkem.6. Test z pravidel atletiky, praktické zápočty.

Získané způsobilosti

Student bude schopen správného technického provedení atletických disciplín.

Literatura

JEŘÁBEK, P. Atletická příprava - děti a dorostu. 1.vyd. Praha : Grada Publishing, 2008. 192 s. ISBN 978-80-247-0.KÁRNÝ,P. Didaktika atletiky. Liberec : Technická univerzita,1996. DOSTÁL,E., VELEBIL,V. Didaktika školní atletiky. Praha : Univerzita Karlova,1992. Pravidla atletiky. Praha : Olympia, 2002. KAPLAN, A., BARTŮNĚK,D., NEUMAN, J. Skáčeme, běháme a hrajeme si na hřišti i pod střechou. Praha : Portál, 2010. www.atletika.cz.

Požadavky

- docházka 85 %- písemný test z pravidel atletiky- praktická ukázka techniky základních atletických disciplin (nízký start, skok daleký, hod míčkem) a prokázání potřebné úrovně pohybových schopností - příprava na hodinuPodrobnější specifikace požadavků je studentům sdělena při zahájení výuky

Garant

Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.