Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika gymnastiky a úpolů (KTV / DGUE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / DGUE - Didaktika gymnastiky a úpolů, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře:1. Úvod - postavení gymnastiky v systému tělesné kultury, ve školní tělesné výchově. Dělení gymnastiky a historický vývoj.2. Vyučovací hodina s gymnastickým učivem, její struktura. Aplikace didaktických zásad a metod. Zohlednění věkových zvláštností při výběru gymnastického učiva.3. Didaktická interakce v gymnastické hodině - didaktické řídící styly. Metodicko-organizační formy v gymnastice - hromadné, skupinové, individuální.4. Pohybový obsah sportovní gymnastiky a jeho realizace. Motorické učení. Technický základ pohybu - gymnastická forma pohybu. Kompenzační cvičení.5. Základy biomechaniky ve sportovní gymnastice. Technická příprava ve sportovní gymnastice - způsoby a druhy techniky, složky techniky.6. Komplexní analýza cvičebních tvarů z hlediska techniky a metodiky.7. Úpolové sporty, jejich využití ve školní tělesné výchově.Cvičení:

Získané způsobilosti

Student bude schopen použít správné didaktické postupy při výuce gymnastiky a úpolů.

Literatura

KRIŠTOFIČ, J. a kol. Gymnastika. Praha : 2003. ISBN ISBN 80-246-0661-.FOJTÍK, I. - MICHALOV, L. Úpolové sporty a umění I. České Budějovice : PF JU, 1996. FOJTÍK, I. Malá škola Juda. Praha : Olympia, 1987. KRIŠTOFIČ, J. Fyzikální aspekty sportovní techniky. Praha : Karolinum, 1996. ISBN 80-7184-130. ISBN 80-7184-130.KRIŠTOFIČ, J. Gymnastika pro kondiční a zdravotní účely. Praha : ISV, 2000. ISBN 80-85866-54.KUBIČKA, J. a kol. Vybrané kapitoly z didaktiky gymnastiky. Praha : 1993. ISBN ISBN 80-7066-721-.

Požadavky

Zápočet: metodické výstupyZkouška: ústní

Garant

Mgr. Eva Hložková

Vyučující

Mgr. Eva HložkováPhDr. Tibor Slažanský, Ph.D.