Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika tělesné výchovy 1 (KTV / DI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / DI1 - Didaktika tělesné výchovy 1, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky (7 dvouhodinových lekcí):1. Vývoj didaktiky TV (historické vymezení obsahu a předmětu didaktiky TV, historickésměry, vývoj školní TV po současnost).2. Didaktika TV jako součást kinantropologie. Projekty vzdělávání a výchovy ve školní TV (učební plán, osnovy, cíle školní TV).3. Osobnost učitele TV (profesiografická analýza činnosti učitele TV, struktura osobnosti, typologie osobnosti učitele TV)).4. Žák ve výchovně vzdělávacím procesu TV (věkové zákonitosti a individuální zvláštnosti, periodizace ontogenetického vývoje).5. Organizační formy vzdělávání a výchovy ve školní TV (struktura a efektivita vyučovací jednotky, specifické didaktické formy ve vyučovací jednotce)6. Vyučovací a výchovné činnosti učitele TV (klasifikace vyučovacích a výchovných činností, didaktické styly, vyučovací postupy).7. Podmínky výchovy a vzdělávání ve školní TV (institucionální, personální a právní podmínky, bezpečnost při TV).Cvičení (7 dvouhodin cvičení ):1. Základní didaktické principy v hodině TV.2. Didaktická technika a její využití v TV, práce s audiovizuální technikou (pořízení a zpracování videa).3. Kázeňské problémy v hodině TV.4. Klasifikace ve školní TV.5. Možnosti využití PC při TV aktivitách.6. Smart notebook a jeho využití při výuce TV.7. Zápočtový test.

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence pro vyučování TV.

Literatura

RYCHTECKÝ, A., FIALOVÁ, L. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha : UK, 2000. MUŽÍK, V., HURYCHOVÁ, A. K novému pojetí didaktiky tělesné výchovy. Brno : PF MU, 1994. &, &. DOBRÝ, L. Didaktika sportovních her. Praha SPN, 1988. TILINGER, P. a kol.:. Odborné praxe v tělesné výchově a sportu. Praha, UK FTVS, 1994.

Požadavky

- absolvování praktického cvičení v terénu (sledování vybrané činnosti na hodině TV)- zápočtový test

Garant

Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.