Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika tělesné výchovy 1 (KTV / DI1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / DI1K - Didaktika tělesné výchovy 1, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky (7 dvouhodinových lekcí):1. Vývoj didaktiky TV (historické vymezení obsahu a předmětu didaktiky TV, historickésměry, vývoj školní TV po současnost).2. Didaktika TV jako součást kinantropologie. Projekty vzdělávání a výchovy ve školní TV (učební plán, osnovy, cíle školní TV).3. Učivo v TV (výběr a skrukturace učiva, základní charakteristika).4. Žák ve výchovně vzdělávacím procesu TV (věkové zákonitosti a individuální zvláštnosti, periodizace ontogenetického vývoje).5. Učení (obecná analýza, teoretické koncepce, obecné zákony a druhy učení).6. Pohybové schopnosti a jejich rozvoj ve školní TV.7. Výzkum v didaktice TV (cíle a výzkumné přístupy, výzkumné metody v TV a uplatnění výsledků v praxi).Cvičení (7 dvouhodin cvičení ):1. Vyučovací proces a písemný projev učitele TV.2. Základní didaktické principy v hodině TV.3. Tematický plán.4. Kázeňské problémy v hodině TV.5. Rozbor hodin absolvované ped. praxe.6. Zásady bezpečnosti při hodinách gymnastiky (praktické cvičení v tělocvičně).7. Zápočtový test.

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence pro vyučování TV.

Literatura

RYCHTECKÝ, A., FIALOVÁ, L. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha : UK, 2000. MUŽÍK, V., HURYCHOVÁ, A. K novému pojetí didaktiky tělesné výchovy. Brno : PF MU, 1994. &, &. DOBRÝ, L. Didaktika sportovních her. Praha SPN, 1988. TILINGER, P. a kol.:. Odborné praxe v tělesné výchově a sportu. Praha, UK FTVS, 1994.

Požadavky

- absolvování praktického cvičení v terénu (sledování vybrané činnosti na hodině TV)- zápočtový test

Garant

Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.