Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika tělesné výchovy 2 (KTV / DI2E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / DI2E - Didaktika tělesné výchovy 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky: ( 7 dvouhodinových lekcí)1. Pohybové schopnosti a jejich rozvoj ve školní TV.2. Učení (obecná analýza, teoretické koncepce, obecné zákony a druhy učení). Učivo v TV (základní charakteristika, výběr a strukturace učiva).3. Motorické učení (obecné teorie, pohybové dovednosti v MU, druhy senzomotorického učení)4. Motorické učení (fáze motorického učení, činitelé v motorickém učení, křivka učení).5. Aplikace didaktických zásad ve školní TV (výčet a charakteristika didaktických zásad, vyučovací metody).6. Multimediální výukové programy - tvorba a využití pro školní TV.7. Výzkum v didaktice TV (cíle a výzkumné přístupy, výzkumné metody v TV a uplatnění výsledků v praxi), PC aplikace využívané při výzkumu.Cvičení: (7 dvouhodinových lekcí)1. Průběžná pedagogická praxe - možnosti využití PC a informačních technologií.2. Komunikace v hodinách TV, moderní komunikační prostředky.3. Didaktické sledování hodiny, motorické testy. Využití programu Microsoft Excel pro zpracování testových výsledků (tvorba výsledkových listin, statistické zpracování, ...).4. Motorické testy v hodině TV, Didaktické sledování hodiny TV - praktické cvičení ve vybraných školách.5. Zásady bezpečnosti při hodinách TV (praktické cvičení v tělocvičně).6. Práce s programy na zpracováni multimediálních materiálů (Windows media center, Windows DVD maker, Format factory, ...).7. Praktické zkušenosti z výuky, rozbor průběžné praxe.

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence pro vyučování TV.

Literatura

RYCHTECKÝ, A., FIALOVÁ, L. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha : UK, 2000. MUŽÍK, V., HURYCHOVÁ, A. K novému pojetí didaktiky tělesné výchovy. Brno : PF MU, 1994. FROMEL, K. Úvod do didaktiky tělesné výchovy. Olomouc : PF UP, 1987. &, &. Časopis Těl. Vých. a Sport Mlád.: posledních 5 ročníků. DOBRÝ, L. Didaktika sportovních her. Praha SPN, 1988. TILINGER, P. a kol. Odborné praxe v tělesné výchově a sportu. Praha, UK FTVS, 1994.

Požadavky

- seminární práce (bližší specifikace při zahájení výuky)- zápočtový test Zkouška: ústní

Garant

Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.