Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika pohybové rekreace (KTV / DIPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / DIPR - Didaktika pohybové rekreace, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia předmětu (obsah a požadavky na zápočet).2. Didaktika pohybových aktivit (PA) jako součást kinantropologie.3. Pohybové schopnosti a jejich rozvoj prostřednictvím pohybové rekreace.4. Motorické učení (obecné teorie, fáze motorického učení, činitelé v motorickém učení).5. Mládež ve vzdělávacím procesu PA (věkové zákonitosti a individuální zvláštnosti, periodizace ontogenetického vývoje).6. Didaktické formy v oblasti PA. Základní didaktické principy v oblasti PA.7. Aplikace didaktických zásad do pohybové rekreace (výčet a charakteristika didaktických zásad, didaktické metody).8. Bezpečnostní aspekty v PA. Kázeňské problémy.9. Osobnost organizátora PA (struktura osobnosti, typologie osobnosti).10. Mimoškolní formy PA na školách (AŠSK, sportovní kluby, sportovní kurzy, tábory, sportovní soutěže atp.).11. Monitorování pohybové činnosti ve volném čase.12. Didaktická technika a její využití v pohyb. rekreaci.13. Rozbor hodin absolvované praxe.14. Zápočty

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence pro organizování a vedení akcí rekreačního charakteru.

Literatura

RYCHTECKÝ, A., FIALOVÁ, L. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha : UK, 2000. MUŽÍK, V., HURYCHOVÁ, A. K novému pojetí didaktiky tělesné výchovy. Brno : PF MU, 1994. Časopis Těl. Vých. a Sport Mlád.: posledních 5 ročníků. TILINGER, P. a kol. Odborné praxe v tělesné výchově a sportu. Praha, UK FTVS, 1994. FROMEL, K., NOVOSAD, J., SVOZIL, Z. Pohybová aktivita a sportovní zájmy mládeže. 1.vyd. Olomouc : UP, 173 s., 1999. ISBN 80-7067-945. ISBN 80-7067-945.

Požadavky

- seminární práce - dosažení stanoveného počtu bodů zápočtového testu

Garant

Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.