Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gymnastika 3 (KTV / GYM3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / GYM3 - Gymnastika 3, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení - ženy:1. Video - zápočtové požadavky, akrobatické průpravy. Přeskok - opak.skoků2. Názvosloví nářadí 1 část, Akrobacie - metodika kotoulu vzad do stoje na rukou. Hrazda - nácvik vzepření jízdmo.Trampolína - opak. kotoulu letmo3. Video - akrobacie rondat. Kruhy - houpání s obraty, u předhupu shyb. Akrobacie - nácvik rondatu, skoky - příklepový, kadetový. Hrazda - nácvik toč vzad ze vporu4. Video - metodika salta vpřed. Přeskok - kůň, roznožka. Kladina - chůze, náskok do vporu dřepmo.5. Kruhy - 1část sestavy. Akrobacie - rondat s obratem kotoul, přemet stranou. Hrazda - toč vzad s podmetem.6. Gymnastické průpravy. Kladina - obraty, seskok rondatem.7. Hrazda - seskok skrčkou. Akrobacie - 3prvková akrob. řada, 2 gymnastické skoky. Přeskok - skrčka, roznožka se zášvihem.8. Názvosloví nářadí 2 část. Kladina - dálkový skok, kotouly seskok. Kruhy - 2 část sestavy. Hrazda - 1. část sestavy výmyk, toč jízdmo vpřed, vzepření jízdmo9. Akrobacie - tvorba sestav. Trampolína - salto vpřed. Hrazda - seskok skrčkou10. Hrazda - 2.část sestavy toč vzad, podmet, skrčka. Přeskok - skrčka, roznožka se zášvihem. Kladina - tvorba sestavy, 3 řady11. Akrobacie - tvorba a nácvik celé sestavy. Hrazda - nácvik sestavy. Kladina - nácvik sestavy. Trampolína - salto vpřed.12. Akrobacie - tvorba a nácvik celé sestavy. Kruhy nácvik celé sestavy. Přeskok - skrčka, roznožka se zášvihem. Kladina - nácvik celé sestavy, 3 řady13. Nácvik zápočtových sestav na akrobacii, hrazdě, kruzích, kladině, přeskoku a trampolíně, písemný test z názvosloví cvičení na nářadí a metodiky gymnastických tvarů14. Plnění zápočtových požadavků akrobacie, kruhy, hrazda, přeskok, kladina, trampolína.Cvičení - muži:1. Úvodní lekce, bezpečnost při výuce, zadání didaktických výstupů - rozcvičení.2. Akrobacie, zpevňovací průprava a stojková průprava, opakování kotoulů a jejich obměn, stoje na hlavě a vazeb stoje na rukou a kotoulů. Nácvik váhy předklonmo. Přemetová průprava, opakování přemetu stranou a nácvik přemetu vpřed.3. Hrazda po čelo, opakování výmyku, toče vzad a jízdmo a nácvik vzepření jízdmo a vzklopmo. Nácvik toče vpřed a seskoku přešvihem skrčmo.4. Hrazda doskočná, opakování výmyku, nabírání kmihu shybem a kmihem podmetmo. Nácvik vzepření vzklopmo a seskoku podmetem.5. Kruhy doskočné, opakování komíhání ve svisu, vzepření souruč a nácvik výkrutu vpřed a překotu roznožmo vzad.6. Malá trampolína, odrazová průprava, přímé skoky a skoky s obraty, kotoul letmo, nácvik salta vpřed.7. Přeskok, opakování roznožky a skrčky přes švédskou bednu, nácvik roznožky a skrčky přes koně na dél.8. Nácvik vazeb zápočtových sestav (ZS).9. Ukázka zápočtových sestav, jejich individuální nácvik.10. Individuální ukázky zápočtových sestav, jejich opravování.11. Opakování zápočtových sestav, příprava na zápočet.12. Názvosloví cvičení na nářadí, toče, mety, převraty, přechody z poloh vyšších do nižších, akrobatická cvičení. Výklad a ukázky.13. Zápočtový test.14. Zápočtová hodina.

Získané způsobilosti

Student bude schopen správného technického provedení gymnastických cvičení.

Literatura

ZÍTKO, M. CHRUDIMSKÝ, J. Akrobacie. Praha : ČASPV 2006. II. rozšířené vydání. ISBN 80 - 86586 - 17 - 0. SVATOŇ, V., aj. , 1997. GYMNASTIKA Akrobacie a cvičení na nářadí. 1. vyd. Praha : NS Svoboda, 1997. APPELT, K., aj. Názvosloví pro cvičitele. Praha : Olympia, 1990. 244 s. ISBN 80-7033-011-2. ZÍTKO, M. Od kotoulu po přemet. Praha : ČASPV, 2000 (videopořad). ZÍTKO, M., CRUDIMSKÝ, J. Od přemetu k saltu. Praha : ČASPV, 2005 (videopořad). KRIŠTOFIČ, J. Pohybová příprava dětí. Praha : Grada Publishing. 2006. 112 s. ISBN 80-247-1636-4.

Požadavky

Požadované vstupní znalosti v rozsahu učiva předmětu GYM2.Zápočet - ženy:Seminární práce a písemný test - metodika cvičebních tvarů v akrobacii a na nářadí, názvosloví na nářadí.Rozcvička - písemné zpracování rozcvičení s náčiním, grafický záznam.Praktické gymnastické dovednosti v rozsahu předmětu GYM3. Požadované vstupní znalosti v rozsahu učiva předmětu GYM2.Zápočet - muži:Seminární práce a písemný test - metodika cvičebních tvarů v akrobacii a na nářadí, názvosloví na nářadí.Rozcvička - písemné zpracování rozcvičení s náčiním, grafický záznam.Praktické gymnastické dovednosti v rozsahu předmětu GYM3

Garant

Mgr. Eva Hložková

Vyučující

PaedDr. Jiří DygrínMgr. Eva Hložková