Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historie tělesné kultury (KTV / HTKK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / HTKK - Historie tělesné kultury, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky :1. Tělesná cvičení v počátcích lidské společnosti2. Výchova a tělesná kultura antického Řecka3. Tělesná kultura středověku - období feudalismu4. Humanismus a tělesná výchova5. Výchovné systémy na počátku 19. století6. Lingův švédský tělovýchovný systém7. Vznik a vývoj moderního sportu a olympijského hnutí8. Tělesná výchova a sport žen9. Školní tělesná výchova10. Tělesná kultura v českých zemích v letech 1774 - 1862Cvičení:1. Anglický sport a první pokusy o obnovení OH.2. Češi v novodobém olympijském hnutí.3. Československá tělesná kultura po první světové válce až po současnost.4. Zápočty

Získané způsobilosti

Student získá odborné znalosti ve smyslu vývoje sportu.

Literatura

KRÁTKÝ, F. Dějiny tělesné výchovy I. Praha : Olympia, 1974. NOVOTNÝ, J. Ekonomika sportu. Praha : 2000. REITMAYER, L. Encyklopedie TK. OLIVOVÁ, V. Lidé a hry. Praha : 1979. REITMAYER, L. Přehled vývoje TV na území ČSSR. ČÁSLAVOVÁ, E. Sportovní management. Praha : 2000. SMOTLACHA, F. Vysokoškolský sport. Tělesná výchova. Praha : 1984. ZAMAROVSKÝ, V. Vzkříšení Olympie. Bratislava : 1979.

Požadavky

Podmínky k udělení zápočtu: Odevzdání seminární práce.Zkouška: písemná a ústní.

Garant

Mgr. Klára Kuprová

Vyučující

Mgr. Klára Kuprová