Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurs bruslení (KTV / KBR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / KBR - Kurs bruslení, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Organizace a cíle výuky bruslení, význam, historický vývoj. Organizační pokyny, zásady bezpečnosti.2. Pravidla, rozhodování v ledním hokeji. Organizace krasobruslařských a rychlobruslařských soutěží žactva.3. Zápočtový písemný test.Cvičení (:1. Cvičení rovnováhy, jízda vpřed, zastavení, překládání vpřed. Jízda vzad, překládání vzad, rychlobruslení.2. Obraty a oblouky na bruslích, přeskakování překážek, základní krasobruslařské prvky. Pohybové hry na ledě.3. HČJ útočné - uvolňování bez a s kotoučem, přihrávky, střelba, dorážení, tečování.4. HČJ obranné - obsazování hráče bez a s kotoučem, odebírání kotouče, hra tělem, obsazování hráče v prostoru, obsazování prostoru, vhazování. Útočné kombinace a obranné kombinace.5. Modifikované krasobruslení a rychlobruslařské prvky ( start, výjezd zatáček atp.).6. Rychlobruslařský test a krasobruslařské prvky a jejich uplatnění v základním bruslení.7. Útočné a obranné systémy.8. Praktický test ze základů bruslení a krasobruslení. Herní test.

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence pro řízení, vyučování bruslení.

Literatura

DOBRÝ, L. (1988). Didaktika sportovních her. Praha : SPN, 1988. &, &. PERIČ, T. Lední hokej - Trénink budoucích hvězd. Praha : Grada, 2002. ISBN 80-247-0472-2.KOSTKA, V., BUKAČ, L., ŠAFAŘÍK, V. (1986).Lední hokej. Teorie a didaktika. Praha : SPN. Lední hokej. Teorie a didaktika. Praha : SPN 1986. Pravidla ledního hokeje. (1999).Praha : ČSLH. HAVRÁNKOVÁ, D. Veřejné bruslařské školy. Praha: ČÚV ČSTV. HAVRÁNKOVÁ, D. (1985).Metodika, technika a organizace základního bruslení. Metodický dopis. PAVLIŠ, Z., PERIČ, T. (1996). Abeceda hokejového bruslení. Praha: ČSLH, ISBN 80-900188-8-2.

Požadavky

Podmínky k udělení zápočtu:- písemný test z teorie a didaktiky bruslení, základů krasobruslení a z pravidel ledního hokeje- praktický test z bruslení, kraso a rychlobruslení, ledního hokeje

Garant

PaedDr. Jindřich Martinec