Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurs instruktorů snowboardingu (KTV / KIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / KIS - Kurs instruktorů snowboardingu, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Snowboardová technologie. Požadavky na nejvhodnější výstroj a současné trendy. Optimálnívýstroj a výzbroj, používané systémy a jejich porovnání. Základy přípravy snowbordu apoužití vosků podle druhů sněhu a klimatických podmínek.2. Historie snowboardingu.3. Technika a metodika snowboardingu.4. Výuka a výcvik snowboardingu dětí a jeho zvláštnosti. Hry pro výuku snowboardovýchdovedností i vyplnění volného času na horských chatách během snowboardového výcviku.5. Nebezpečí hor, úrazová zábrana, pravidla pro pohyb na sjezdových tratích "bílý kodex".6. Snowboarding ve školní tělesné výchově a bezpečnost při snowboardovém výcviku. Metodickýpokyn k organizaci lyžařského (snowboardového) výcviku žáků. Obsah, příprava a průběhzájezdu.Cvičení: (13 cca dvouhodinových lekcí)1. Základní prvky, hry a cvičení zaměřené na rovnováhu.2. Specializovaná průprava,3. Technika a metodika základního smýkaného oblouku.4. Technika a metodika smýkaného oblouku s vertikálním pohybem těžiště se zvýšením , sesnížením.5. Technika a metodika základního řezaného oblouku. Zdokonalovací výcvik.6. Technika a metodika řezaného oblouku se zvýšením. Zdokonalovací výcvik.7. Technika a metodika slalomových oblouků. Nácvik jízdy ve slalomu.8. Technika a metodika přejíždění terénních nerovností alpine skok, freestyle skok.9. Herní formy nácviku, hry a soutěže na snowboardingu. Zdokonalovací výcvik.10. Metodické výstupy.11. Praktická zkouška z techniky smýkaných a řezaných oblouků.12. Praktická zkouška alpine skoku a jízdy ve slalomu.13. Test z teorie snowboardingu.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni předvést zkouškové požadavky na instruktora lyžování (řezaný oblouk, smýkaný oblouk, skoky)

Literatura

FRISCHENSCHLAGER, E. (2001). Snowbording za 3 dny. České Budějovice: Koop. FRISCHENSCHLAGER, E. (2001). Snowbording za 3 dny. České Budějovice: Koop. LOUKA,O. (2001). Snowboarding. Asociace českého snowboardingu a Univerzita J. E. Purkyně Ústí nad Labem. LOUKA,O. (2001). Snowboarding. Asociace českého snowboardingu a Univerzita J. E. Purkyně Ústí nad Labem. BINTER, L. a kol. Snowboarding. Praha : Grada Publishing, 1999.

Požadavky

Přihlášky přes web KTV, platné po zaplacení zálohy.Podmínky pro absolvování:Přítomnost na teoretické a praktické výuce.Splnění požadavků teoretického a praktického testu.Splnění metodického výstupu.Při úspěšném splnění všech požadavků získává student průkaz Instruktor školního snowboardingu..

Vyučující

Mgr. Petra Čaplová, Ph.D.Mgr. Jan CharousekMgr. Klára Kuprová