Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurs snowboardingu (KTV / KSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / KSB - Kurs snowboardingu, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Snowboardová technologie. Požadavky na nejvhodnější výstroj a současné trendy. Optimálnívýstroj a výzbroj, používané systémy a jejich porovnání. Základy přípravy snowboardu apoužití vosků podle druhů sněhu a klimatických podmínek.2. Nebezpečí hor, úrazová zábrana, pravidla pro pohyb na sjezdových tratích "bílý kodex".Cvičení: (13 cca dvouhodinových lekcí)1. Základní prvky, hry a cvičení zaměřené na rovnováhu.2. Specializovaná průprava.3. Technika a metodika základního smýkaného oblouku.4. Technika a metodika smýkaného oblouku s vertikálním pohybem těžiště se zvýšením.5. Technika a metodika smýkaného oblouku s vertikálním pohybem těžiště se snížením.6. Technika a metodika základního řezaného oblouku. Zdokonalovací výcvik.7. Výuka pod vedením studentů.8. Technika a metodika řezaného oblouku se zvýšením. Zdokonalovací výcvik.9. Výuka pod vedením studentů.10. Technika a metodika přejíždění terénních nerovností alpine skok,11. Technika a metodika přejíždění terénních nerovností freestyle skok.12. Herní formy nácviku, hry a soutěže na snowboardingu. Zdokonalovací výcvik.13. Nácvik slalomových oblouků.

Získané způsobilosti

Student bude schopen správného technického provedení jízdy na snowboardu.

Literatura

LOUKA, O. Snowboarding. Asociace českého snowboardingu a Univerzita J. E. Purkyně Ústí nad Labem. BINTER, L. a kol. Snowboarding. Praha : Grada Publishing, 1999. FRISCHENSCHLAGER, E. (2001). Snowbording za 3 dny. České Budějovice: Koop.

Požadavky

Přihlášky přes web KTV, platné po zaplacení zálohy.Zápočet: Účast v plném rozsahu,

Vyučující

Mgr. Jan Charousek