Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurs všeobecné gymnastiky (KTV / KVG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / KVG - Kurs všeobecné gymnastiky, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pohybová skladba , hudebně pohybové vztahy, tvorba pohybové skladby2. Vlastní tvorba pohybových skladeb a jejich předvedení.3. Akrobacie - využití hudby při cvičení. Využití visového nářadí ve školní TV4. Diagnostika pohybového aparátu, kompenzační cvičení ve školní TV5. Metodika základních skoků na velké trampolíně, .6. Aerobik a jeho využití ve školní TV, pravidla sportovní gymnastiky, organizacesoutěží gymnastiky ve škole7. Ukázka cvičení s bodyblady /pružné tyče/

Získané způsobilosti

Studenti získají rozšiřující odborné kompetence k vyučování gymnastiky.

Literatura

SVATOŇ, V., ZÁMOSTNÁ, A. Gymnastika - metodické listy cvičení v akrobacii a na nářadí. Olomouc : Hanex 1993. NOVOTNÁ, V. Pohybová skladba. Praha : Karolinum, 1999. ISBN 80-184-860-. APPELT, K. Pohybová skladba v teorii a praxi. Praha : Ústřední škola ČOS, 1995. ZÍTKO, M. Skoky z malé trampolíny. Praha : ČASPV, 1997. ISBN 80-902509-1-.

Požadavky

Absolvování kursu v plném rozsahu.

Garant

Mgr. Eva Hložková

Vyučující

Mgr. Petra Čaplová, Ph.D.Mgr. Eva HložkováPhDr. Pavlína Vrchovecká, Ph.D.