Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz zimní (KTV / KZIK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / KZIK - Kurz zimní, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurs je zaměřen na získání teoretických a praktických dovedností a znalostí nezbytných pro organizaci a vedení akcí v zimě na horách.Přednášky (dvouhodinové lekce):1. Lyžařská výstroj a výzbroj, současné trendy. Příprava lyží a použití vosků podle druhů sněhu a klimatických podmínek.2. Organizace lyžařského zájezdu. Příprava, obsah a průběh kursu.3. Všeobecná lyžařská průprava. Technika a metodika běhu na lyžích.4. Specializovaná průprava pro sjíždění a zatáčení. Modifikované oblouky, základní snožný oblouk. Pravidla pro pohyb na sjezdových tratích.5. Turistika na lyžích - příprava výletu. Nebezpečí hor, první pomoc při úrazech.Cvičení (tříhodinové bloky):1. Všeobecná lyžařská průprava a brždění. Průpravné hry k získání základníchpohybových dovedností na lyžích. Specializovaná lyžařská průprava - běh.2. - 3. Metodika běžeckého lyžování - klasická technika, bruslení.4. - 6. Specializovaná sjezdařská průprava. Metodika sjezdového lyžování - modifikované oblouky, základní snožný oblouk, carvingový oblouk.7. - 8. Turistika na lyžích.9. Hry pro výuku lyžařských dovedností a vyplnění volného času během lyžařského výcviku. Využití volného času na horské chatě.

Získané způsobilosti

Student bude schopen předvést základní lyžařské oblouky nebo běžeckou techniku.

Literatura

DYGRÍN, J. aj. Lyžování. 1. vyd. Liberec: TUL, 2005. 103 s. ISBN 80-7372-0181-3. BRTNÍK, J., NEUMAN, J. Zimní hry na sněhu i bez něj. Praha: Portál, 1999. 280 s. ISBN 80-7178-329-3.

Požadavky

Přihlášky přes web KTV, platné po zaplacení zálohy. Zápočet - absolvování kursu v plném rozsahu.

Garant

Mgr. Jaroslav Kupr

Vyučující

Mgr. Jaroslav Kupr