Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plavání pro MŠ (KTV / MPPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / MPPM - Plavání pro MŠ, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Splývavá poloha na prsou, na zádech. Odraz od stěny. Plavecké dýchání. Hry pro adaptaci na vodní prostředí.Technika plaveckého způsobu prsa.Hry pro nácvik dýchání. Hry pro nácvik splývání.Nácvik potápění a orientace pod vodou.Šlapání vody, způsoby zanoření. Plavání pod vodou, lovení předmětů.Metodika nácviku skoků a pádů do vody.Dopomoc unavenému plavci, tažení tonoucího, vytažení z vody.

Získané způsobilosti

Student prokáže Je schopen poskytnout dopomoc vyčerpanému plavci.

Literatura

MILER, T. Branně tělovýchovné aktivity. 1. vyd. Praha: SPN, 1984. RESCH, J., KUNTNER, E. Jak se neutopit. Učíme se plavat hrou a vesele. Olomouc : Hanex, 1997. ČECHOVSKÁ, I. Plavání dětí s rodiči. 1. vyd. Praha : Grada, 2002. ČECHOVSKÁ, I., MILER, T. Plavání. 1. Vyd. Praha : Grada, 2001.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních (75 %)Splnění plaveckého testu - po pádu schylmo nazad navázat plaváním a souvisle uplavat 200 m VZ.

Garant

Mgr. Helena Rjabcová

Vyučující

Mgr. Klára KuprováMgr. Helena Rjabcová