Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní aspekty sportu a rekreace (KTV / PASR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / PASR - Právní aspekty sportu a rekreace, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Tzv. sportovní právo a jeho právní rámec, Evropská sportovní politika2. Vybrané pojmy právní teorie a z probraných právních témat se zaměřením na TV, sport a rekreaci.3. Práce s informacemi4. Sociálně právní oblast5. Ochrana člověka za mimořádných událostí, požární ochrana6. Zdraví a hygiena, návykové látky, doping7. Ochrana přírody, sportovní areály8. Organizace v oblasti tělesné výchovy, sportu a rekreace - jejich typy, struktury, vnitřní a vnější a vztahy9. Právní odpovědnost při tělesné výchově, sportu a rekreaci, sportovců a organizátorů, trestní a občanskoprávní, řešení sporů ve sportu

Získané způsobilosti

Student získá odborné znalosti z právní oblasti .

Literatura

Kuklík, Jan a kol. Sportovní právo. Praha, 2012. ISBN 978-80-87284-28-5.Vybrané právní normy v aktuálním znění. Kolektiv autorů. Otázky sportovního práva. Plzeň : Aleš Čeněk, 2008. KRÁLÍK, M. Právní odpovědnost za sportovní úrazy. Právní rádce: IHNED.CZ, 15.2.2007. KRÁLÍK, M. Právo ve sportu. Praha : C.H.Beck, 2001. HAMERNÍK, P. Sportovní právo s mezinárodním prvkem, Praha : Auditorium, 2007.

Požadavky

Prokázání znalostí probraných témat, zejména obsahu právních norem a předpisů.

Garant

PhDr. Tibor Slažanský, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Tibor Slažanský, Ph.D.