Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychomotorika (KTV / PMTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / PMTP - Psychomotorika, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení (5 dvouhodinových lekcí):1. Co je to psychomotorika? Charakteristika. Motorika + procesy, soc.chování, vývoj a učení vnímáním a pohybem2. Motorický vývoj dítěte. Poruchy v psychomotorickém vývoji a jejich projevy.3. Využití psychomotoriky v praxi. Rozvoj jemné a hrubé motoriky, koordinace, orientace, rovnováhy. Hry a prožitková pedagogika.4. Prezentace prací, praktické ukázky her.5. Prezentace prací, praktické ukázky her. Udělování zápočtů.

Získané způsobilosti

Student je schopen do výuky tělesné výchovy účelově zařazovat psychomotorická cvičení.

Literatura

BLAHUTKOVÁ, M. Psychomotorika. Brno : MU, 2007. ISBN 978-80-210-3067-4.BLAHUTKOVÁ, M., a KOUBOVÁ, J. Psychomotorika aneb prožitek z pohybu. Brno: CDVU MU, 1997. BLAHUTKOVÁ, M., a KOUBOVÁ, J. Psychomotorika aneb prožitek z pohybu. Brno: CDVU MU, 1997. SZABOVÁ, M. Cvičení pro rozvoj psychomotoriky. Praha : Portál, 1999. ADAMÍROVÁ, J. Hravá a zábavná výchova pohybem : základy psychomotoriky.Praha : Česká asociace Sport pro všechny, 2000. SZABOVÁ, M. Preventivní a nápravná cvičení. Praha : Portál, 2001. HERMOVÁ, S. Psychomotorické hry. Praha : Portál, 1994. NOVÁČEK, V., NOVÁČKOVÁ, E., ŽŮREK, P. Psychomotorika. 1. Vyd. Brno : FSpS MU, 2004.

Požadavky

aktivní účast na cvičeních- vypracování projektu- vypracování zásobníku her

Garant

PhDr. Iva Šeflová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Iva Šeflová, Ph.D.