Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Regenerace ve sportu (KTV / REGK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / REGK - Regenerace ve sportu, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení pojmů2. Stres, fyziologické aspekty zatěžování3. Stresová reakce, fyziologická a patologická únava4. Sportovní úrazy a poškození (prevence, regenerace x rehabilitace)5. Regenerační prostředky pedagogické6. Regenerační prostředky psychologické7. Regenerační prostředky farmakologické8. Regenerační prostředky biologické (biorytmy, spánek)9. Regenerační prostředky biologické (racionální výživa, rehydratace, remineralizace)10. Regenerační prostředky biologické (sportovní výživa, doplňky stravy)11. Regenerační prostředky biologické (fyzikální a balneologické prostředky)12. Regenerační prostředky biologické (regenerace pohybem, kompenzační cvičení)13. Exkurze na vybraná regenerační pracoviště14. Exkurze na vybraná regenerační pracoviště

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence pro volbu vhodného způsobu regenerace sportovců.

Literatura

PODĚBRADSKÝ J., PODĚBRADSKÁ R. Fyzikální terapie manuál a algoritmy. Praha : Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2.JIRKA, Z. Regenerace a sport. Praha : Olympia, 1990. JÁNOŠDEÁK, J. KVAPILÍK, J. Regenerácia síl športovcov. Bratislava : Šport, 1981. MATĚJ, M. a kol. Sauna v prevenci a terapii. Martin : Osveta, 1984. FOŘT, P. Výživa a sport. 1. vydání. Praha : Olympia, 1990.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, vypracování seminární práce v příslušném rozsahu na předem zvolené téma.

Garant

Mgr. Petra Čaplová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Čaplová, Ph.D.