Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rekreologie 2 (KTV / REK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / REK2 - Rekreologie 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Intervence, strategie a přístupy zaměřené na zvýšení úrovně pohybové aktivity ve školním prostředí2. Budování infrastruktury pro volný čas - dětská hřiště, veřejně přístupná hřiště, parky, sportovní zařízení3. Volný čas, pohybová aktivita, cykloturistika a cyklodoprava4. Obec a její role při vytváření podmínek pro aktivní trávení volného času5. Projekt Zdravé město, příklady dobrých praxí v oblasti PPA a VČ Česká republika, zahraničí6. Příklady projektů aktivní rekreace pro různé věkové skupiny obyvatel se zaměřením na děti a seniory7. Rekreační a volnočasové aktivity jako prevence sociálně-patologických jevů ve společnosti8. Financování sportovních a volnočasových aktivit, možnosti získávání finančních prostředků

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu dokáže odborně diskutovat a argumentovat (písemnou i ústní formou) v klíčových tématech dle obsahu předmětů Rekreologie 1 a Rekreologie 2. Student zároveň dokáže kriticky posuzovat a třídit informace v rámci oboru a různých informačních zdrojů.

Literatura

HODAŇ, B. & DOHNAL, T. Rekreologie. Olomouc: vydavatelství UP, 2008. HODAŇ, B. (ed.). Volný čas a jeho současné problémy. Olomouc: Hanex, 2002. VÁŽANSKÝ, M., SMÉKAL, V. Základy pedagogiky vloného času. Brno: Print- Typie, 2001. Alan, J. Etapy života očima sociologa. Panorama, Praha 1989. MARCUS, B. H., FORSYTH, L. H. Motivating People to Be Physically Active. Champaign, IL: Human Kinetics, 2003. ISBN 0-7360-4064-1.FROMEL, K., NOVOSAD, J., SVOZIL, Z. Pohybová aktivita a sportovní zájmy mládeže. 1.vyd. Olomouc : UP, 173 s., 1999. ISBN 80-7067-945. ISBN 80-7067-945.

Požadavky

Vypracování a prezentace zadaného projektu v určeném termínu. Písemný test.(Okruhy ke zkoušce odpovídají tématickým okruhům přednášek.)

Garant

doc. PaedDr. Tomáš Dohnal, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Tomáš Dohnal, CSc.doc. PaedDr. Tomáš Dohnal, CSc.