Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Raketové sporty 1 (KTV / RSE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / RSE1 - Raketové sporty 1, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:Charakteristika, vznik a vývoj stolního tenisu. Rozdělení obsahu stolního tenisu.Úderová technika: držení pálky, podání, základní přímé údery.Úderová technika: lift, drajv, topspin. Hra.Úderová technika: šlajs, čop, náraz. Hra.Charakteristika a historie squashe.Technika hry, nácvik herních činností. Biomechanické poznatky. Pohyb hráče po hřišti.Úvod do pohybové techniky. Nácvik a zdokonalování forhendu.Nácvik a zdokonalování bekhendu. Hra.Nácvik a zdokonalování podání. Hra.Využití jednotlivých herních činností v utkání.

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

HÝBNER, J., aj. Stolní tenis : Učební texty pro školení trenérů IV. třídy. 1. vyd. Praha : ČÚV ČSTV, 1984a. TÁBORSKÝ, F., SÜSS, V. Sportovní hry II. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1330-6.TÁBORSKÝ, F. Sportovní hry. 1. vyd. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0875-2. SUSS, V. Squash. Praha : Grada, 2003.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, osvojení základních herních dovedností prokázaných účastí v turnajích, písemný test z historie, organizace turnajů a pravidel příslušných her.

Garant

doc. PaedDr. Aleš Suchomel, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Aleš Suchomel, Ph.D.