Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Raketové sporty 2 (KTV / RSE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / RSE2 - Raketové sporty 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:Charakteristika tenisu, pravidla. Historie. Biomechanické poznatky. Názvosloví.Nácvik a zdokonalování úderů, popis techniky úderů. Přímý forhend. Forhend s horní rotací. Forhend se spodní rotací.Přímý bekhend. Bekhend s horní rotací. Bekhend se spodní rotací. Bekhend obouruč.Nácvik a zdokonalování voleje, smeče, lobu. Útočný lob. Obranný lob.Nácvik a zdokonalování podání. Druhé podání a jejich taktické využití. Přímé podání. Podání s boční rotací. Podání s kombinovanou rotací.Nácvik a zdokonalování smeče. Smeč forhendem. Smeč bekhendem.Nácvik tenisových úderů na odrazové stěně. Nácvik, zdokonalování a udržování tenisových úderů u odrazové stěny.Charakteristika badmintonu - pravidla. Historie. Biomechanické poznatky. Názvosloví.Popis techniky úderů. Nácvik a zdokonalování úderů.Přímý forhend. Přímý bekhend.Údery se spodním odbitím. Údery vrchním odbitím.Nácvik, technika - lob, drop - od sítě, za pohybu, do strany.Nácvik podání. Nízké podání, vysoké podání. Hra.Nácvik smeče, nácvik obrany smeče. Pravidla čtyřhry. Hra.

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

TÁBORSKÝ, F., SÜSS, V. Sportovní hry II. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1330-6.TÁBORSKÝ, F. Sportovní hry. 1. vyd. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0875-2. SUSS, V. Squash. Praha : Grada, 2003. LEKIČ, M. Učebnice tenisu. Praha : T/Production, 1997.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, osvojení základních herních dovedností.

Garant

PaedDr. Jiří Dygrín

Vyučující

PaedDr. Jiří Dygrín