Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pohybové a sportovní hry 1 (KTV / SH1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / SH1K - Pohybové a sportovní hry 1, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Dělení pohybových her, charakteristika drobných pohybových her. Význam a místo drobných pohybových her ve školní TV, metodika.2. Hry pro zahřátí organismu 1.3. Hry pro zahřátí organismu 2.4. Hry rozvíjející rychlostní schopnosti.5. Hry pro rozvoj vytrvalostních schopností.6. Hry úpolového charakteru.7. Hry pro rozvoj obratnosti s využitím lan a švihadel.8. Hry pro rozvoj obratnosti s využitím žíněnek.9. Hry pro rozvoj obratnosti s míčem 1.10. Hry pro rozvoj obratnosti s míčem 2.11. Překážkové dráhy.12. Štafetové hry.13. Hry pro uklidnění organismu.14. Zápočty.

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

MAZAL, F. Pohybové hry a hraní. Olomouc : Hanex, 2000. ISBN 80-85783-29-0. APPELT,K., PETR,O. Gymnastické hry. Abeceda cvičitele. Praha : ZRTV, 1983. TŮMA, M., TKADLEC, J. Hry s míčem pro děti. Praha : Grada, 2004. ŠAFAŘÍKOVÁ, J. Miniházená: metodický dopis. Praha : Sportpropag, 1988 . MUŽÍK,V., NOVÁČEK, V. Nehrajme jen vybíjenou. Olomouc : Hanex, 1993. VELENSKÝ, M. Praktická cvičení pro školní basketbal. Praha : FTVS UK, 1994. KAPLAN, A., BARTŮNĚK, D., NEUMAN, J. Skáčeme, běháme a hrajeme si na hřišti i pod střechou. Praha : Portál, 2010.

Požadavky

- aktivní účast na cvičeních (max. 3 absence)- seminární práce (zásobník 50 her)- pedagogické výstupy studentů

Garant

Mgr. Jaroslav Kupr

Vyučující

Mgr. Jaroslav Kupr