Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní hry 2 (KTV / SHR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / SHR2 - Sportovní hry 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Podstata hry softbal. Výzbroj a výstroj. Základní pravidla. Rozdíly mezi softbalem a baseballem.2. Základní herní činnosti v obraně a útoku, jejich technika a nácvik.3. Taktika v útoku, taktika v obraně.4. Nácvik přihrávek různých druhů, nácvik chytání, nácvik činností nadhazovače a chytače.5. Průpravné a drobné hry v tělocvičně zaměřené na procvičování házení, chytání, rychlých startů, prostorové orientace.6. Nácvik odpalování z různých nadhozů, nácvik běhu na 1. metu.7. Cvičná hra podle zjednodušených pravidel a rozhodování.8. Charakteristika florbalu, systém a organizace florbalových soutěží, úspěchy českých družstev.9. Pravidla a rozhodování ve florbale.10. Herní činnosti jednotlivce (útočné, obranné a brankáře). Herní kombinace, průpravné hry .11. Herní systémy ve florbale.12. Řídící orgány ve florbale. Struktura soutěží.13. Různé formy florbalu a jejich využití v rekreačním i soutěžním sportu.14. Utkání.

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

Pravidla florbalu. Česká florbalová unie, 2002. Pravidla softballu. Praha : ČSA , 1998. TÁBORSKÝ, F. Sportovní hry. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0875-2. ROUBAL. B., ŠAROCHOVÁ. D. et al. Základy florbalu. Praha : ČfbU a AŠSK, 1997.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je absolvování všech cvičení, písemný test z pravidel basketbalu a volejbalu. Uspořádání turnaje pro studenty TUL.

Garant

doc. PaedDr. Aleš Suchomel, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Tibor Slažanský, Ph.D.doc. PaedDr. Aleš Suchomel, Ph.D.