Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Softbal 2 (KTV / SOF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / SOF2 - Softbal 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. - 2. Základní pravidla - opakování, doplnění. Rozdíly mezi softbalem a baseballem.Rozbor metodického materiálu na videu - herní činnosti v obraně aútoku, jejich technika a nácvik. Taktika hry.Cvičení:1. Opakování základních herní činnosti jednotlivce v obraně.Nácvik a zdokonalování přihrávek různých druhů, chytání, činností nadhazovače a chytače. Cvičná hra podle zjednodušených pravidel2. Průpravné a drobné hry v tělocvičně zaměřené na procvičování házení, chytání, rychlých startů, prostorové orientace.T-ball - hra pro ZŠ .3. Základní herní činnosti jednotlivce v útoku - seznámení s technikou, metodikou nácviku. T-ball.4. Nácvik odpalování z různých nadhozů, nácvik odhadu nadhazovaných míčů, nácvik běhu na 1. metu.5. Odpalování - procvičování, drobné a průpravné hry v tělocvičně.6. Základní herní činnosti jednotlivce v útoku a obraně - kruhový trénink.Cvičná hra.7. Základy taktiky v obraně - průpravné hry v tělocvičně. Procvičování přihrávek,nadhozů. Cvičná hra.8. Hra a rozhodování v softbalu9. Taktika v útoku II a v obraně I. Cvičná hra.10. Hra a rozhodování v softbalu. Kruhový trénink - opakování.11. Hra a rozhodování v softbalu.12. Zápočty.

Získané způsobilosti

Student bude schopen správného technického provedení herních dovedností. Student získá odborné kompetence pro realizaci hry a rozhodování.

Literatura

Pravidla softballu. Praha : ČSA , 1998. SUSS, V. Softball a baseball. Praha : Grada, 2003. ISBN 80-247-0-658X. TÁBORSKÝ, F. Sportovní hry. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0875-2. &, &.

Požadavky

Absolvování SOF1- aktivní účast na cvičeních- vedení softbalového utkání

Garant

Mgr. Radim Antoš

Vyučující

Mgr. Radim Antoš