Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Softbal (KTV / SOFTK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / SOFTK - Softbal, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Podstata hry softbal. Historie a současná organizace ve světě. Výzbroj a výstroj.2. Základní pravidla. Rozdíly mezi softbalem a baseballem. Rozbor metodického materiálu na videu - základní herní činnosti v obraně a útoku, jejich technika a nácvik.3. Rozbor metodického materiálu na videu - taktika v útoku, taktika v obraně.Cvičení:1. Základní herní činnosti jednotlivce v obraně -seznámení s technikou, metodikou nácviku.Nácvik přihrávek různých druhů, nácvik chytání, nácvik činností nadhazovače a chytače.2. Průpravné a drobné hry v tělocvičně zaměřené na procvičování házení, chytání, rychlýchstartů, prostorové orientace.3. Základní herní činnosti jednotlivce v útoku - seznámení s technikou, metodikou nácviku.Nácvik odpalování z různých nadhozů, nácvik odhadu nadhazovaných míčů, nácvikběhu na 1. metu.4. Odpalování - procvičování, drobné a průpravné hry v tělocvičně.5. Základy taktiky v obraně - průpravné hry v tělocvičně. Procvičování přihrávek, nadhozů .6. Základy taktiky v útoku - průpravné hry v tělocvičně. Procvičování odpalů a rychlýchstartů.7. Cvičná hra podle zjednodušených pravidel.7. Taktika v útoku II a v obraně I. Cvičná hra - podle zjednodušených pravidel, přidávánípravidel dalších .9. Hra a rozhodování.10. Hra a rozhodování.11. Zápočty.

Získané způsobilosti

Student bude schopen správného technického provedení herních dovedností. Student získá odborné kompetence pro realizaci hry a rozhodování.

Literatura

SUSS, V. Softball a baseball. Praha : Grada, 2003. ISBN 80-247-0-658X. Pravidla softballu. Praha : ČSA , 1998. TÁBORSKÝ, F. Sportovní hry. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0875-2.

Požadavky

- test z rozhodování a pravidel

Garant

Mgr. Radim Antoš

Vyučující

Mgr. Radim Antoš