Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní a pohybové hry 2 (KTV / SPH2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / SPH2K - Sportovní a pohybové hry 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení: (14 dvouhodinových lekcí)1. Úvodní hodina. Hodnocení herní způsobilosti studentů. Seznámení se zápočtovýmipožadavky.2. Herní činnosti jednotlivce - uvolňování bez míče. Rozskok. Rychlý protiútok akombinace založené na početní převaze útočníků.3. Herní činnosti jednotlivce - uvolňování s míčem na místě a v pohybu, zahájení a ukončenídriblinku. Krytí útočníka s míčem na místě a v pohybu. Osobní obranný systém.Rozhodování - systém dvou rozhodčích.4. Herní činnosti jednotlivce - přihrávání na místě a v pohybu. Herní kombinace založené naakci hoď a běž. Těsná osobní obrana a osobní obrana s odstupováním - rozdíly a jejichstřídání.5. Opakovací hodina. Utkání. Rozhodování - systém dvou rozhodčích. Hodnocení hernízpůsobilosti studentů.6. Střelba na místě a v pohybu, různé způsoby střelby, střelba z různých vzdáleností. Krytíútočníka po střelbě. Obranný trojúhelník.7. Herní kombinace založené na clonění. Herní kombinace založené na přebírání aproklouzávání.8. Opakování nejméně zvládnutých činností. Hra proti zónovým obranám.9. Kombinované obranné systémy. Odstupování, zdvojování.10. Utkání. Hodnocení herní způsobilosti studentů. Hodnocení rozhodování. Střídáníjednotlivých druhů obran.11. Kondiční příprava v basketbale. Utkání s hodnocením rozhodčích.12. Seznámení se zápisem a časomírou. Utkání.13. Hodnocení herní způsobilosti. Hodnocení rozhodčích.14. Zápočtová hodina. Písemný test z teorie basketbalu. Praktické testy.

Získané způsobilosti

Student bude schopen vést výuku sportovních her (basketbalu) dle správného metodického postupu .

Literatura

VELENSKÝ, E. a kol. Basketbal. 2. vyd. Praha : Olympia, 1987. VELENSKÝ, M. Basketbal - základní program aplikace útočných a obranných činností. Praha : Svoboda, 1998. DOBRÝ, L., VELENSKÝ, E. Košíková (teorie a didaktika). Praha : SPN, 1987. NYKODÝM, J. - et., kol. Teorie a didaktika sportovních her. Brno. Masarykova univerzita : FSpS MU, 2006. 120 s. 1. vydání. ISBN 80-210-4042-4.

Požadavky

Zisk minimálně 60 bodů ze 100: test z pravidel basketbalu , test z teorie, seminární práce, praktické testy. Min.40 b. musí být z praktických cvičení.

Garant

doc. PaedDr. Aleš Suchomel, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Charousek