Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sport 5 (KTV / SPZ5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / SPZ5 - Sport 5, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, technika plaveckých způsobů.2. Diagnostika plaveckých dovedností.3. Základní plavecké dovednosti. Poloha, splývání, "cit pro vodu", plavecké dýchání, potápění a orientace pod vodou.4. Technika a nácvik plav. způsobu prsa - prvkové plavání, souhra HK a DK. Souhra HK s dýcháním, prsařská obrátka.5. Nácvik techniky pl. způsobu kraul. Prvkové plavání. Startovní skok. Kraulová souhra v bezdeší, s dýcháním. Základní kraulová obrátka. Technická cvičení kraul, startovní skok - kraul. Nácvik vlnění.6. Nácvik motýlku- technická cvičení, nácvik souhry. Opakování obrátek P a K.7. Nácvik pl. způsobu znak. Technická cvičení, nácvik souhry. Startovní skok - znak.8. Záchrana tonoucích, skok do neznámé vody.

Literatura

ČECHOVSKÁ,I. a MILER, T. Plavání. 1. Vyd. Praha : Grada, 2001. ISBN 80-47-9049-1. HOFER, Z. Technika plaveckých způsobů. Praha : Karolinum, 2000. HOCH, M. Teorie a didaktika plavání. Praha : SPN, 1983.

Požadavky

- 75 % účast na cvičeních- předvedení stanovených pohybových dovedností

Garant

PhDr. Tibor Slažanský, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Tibor Slažanský, Ph.D.