Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika tělesné výchovy (KTV / TDTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / TDTP - Teorie a didaktika tělesné výchovy, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Nejznámější tělovýchovné systémy ve světové historii.2. Nástin vývoje TV na českém území, vývoj školní TV.3. Současné pojetí školní TV, cíle TV a jejich koncipování. Metodické materiály v TV.4. Řídící činnost učitele. Posuzování vyučovací činnosti učitele a učební činnosti žáků. Kriteria efektivnosti a intenzity vyučovacích hodin.5. Základní metody pozorování vyučovací hodiny tělesné výchovy. Příprava a realizace vyučovacího pokusu studentů v hodinách TV na 1 st. ZŠ.6. Výsledky pozorování a hodnocení vyučovacích pokusů studentů.

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

MUŽÍK, V. Didaktika tělesné výchovy pro 1. stupeň základní školy. Brno: MU,1993. DVOŘÁKOVÁ, H. Didaktika TV nejmenších dětí a dětí s hendikepy. Praha : UK - PF, 2000. MUŽÍK, V., HURYCHOVÁ, A. K novému pojetí didaktiky tělesné výchovy. Brno : PF MU, 1994. MUŽÍK,V., KREJČÍ, M. Tělesná výchova a zdraví. Olomouc : Hanex, 1997. NOVÁČEK, V., MUŽÍK, V., KOPŘIVOVÁ J. Vybrané kapitoly z teorie a didaktiky tělesné výchovy. Brno : Ped. fakulta MU, 2001. ISBN 80-210-2642-1.

Požadavky

Účast na výuce, seminární práce, vyučovací pokusSouhrnná zkouška: ústní

Garant

doc. PaedDr. Aleš Suchomel, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Helena RjabcováMgr. Helena Rjabcová