Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vodácký kurs (KTV / VOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / VOK - Vodácký kurs, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci konceptu aktivního životního stylu studentů dochází od akademického roku 2013/14 k modularizaci předmětu (modul zdravotní, pohybový a kontrolní/evaluační).A) Zdravotní modul:Zdravotní modul představuje předání základních teoretických poznatků k problematice pozitivního vztahu pohybové aktivity ke zdraví každého jedince. Realizován je formou diskuse a odkazů na příslušný webový portál KTV FP TUL. Důležitou součástí webové podpory jsou poznatky sportovní medicíny související s realizací pohybové aktivity a poskytováním první pomoci. Cílem modulu je zvýšit motivaci studentů k osvojování si základních poznatků souvisejících s aktivním životním stylem a tím přispět ke snížení potencionálního rizika výskytu civilizačních onemocnění.B) Pohybový modul:Kurz je zaměřen na získání teoretických vědomostí a praktických dovedností nezbytných pro vedení vodáckého kurzu - příprava na kurz, technologie, technika jízdy, kilometráž a obtížnost vodních toků, režim plavby, pohyb v náročnějším vodním terénu, nebezpečí na vodě, záchrana na vodě, táboření a vaření, kulturně poznávací činnost spjatá s okolím řeky.C) Evaluační modul:Evaluace inovované výuky studenty probíhá formou dotazníkového šetření, které poskytuje zpětnou vazbu ohledně spokojenosti s obsahem a formou výukových předmětů. Cílem je na základě kvalitního systému vnitřního hodnocení provést případné korekce až do finální podoby inovované výuky.

Získané způsobilosti

Student bude schopen správného technického provedení při pohybu na kanoi nebo raftu.

Literatura

Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P. Kanoistika. Praha: Grada, 2001. NEUMAN, J. Turistika a sporty v přírodě. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-391-9. &, &. DOLEŽAL, T. Základy kanoistiky a vodní turistiky. Praha : UK, 1991.

Požadavky

Osvojení předepsaných dovedností pro pohyb v náročnějším vodním terénu.

Garant

PaedDr. Jiří Dygrín

Vyučující

PaedDr. Jiří Dygrín