Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravý způsob života a první pomoc (KTV / WELP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / WELP - Zdravý způsob života a první pomoc, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Wellness a fitness, jako prevence civilizačních chorob. Rehabilitace, regenerace, fyzioterapie, funkční diagnostika.2. Zásady správné výživy a přehled výživových směrů.3. Sport a pohybové aktivity, jako součást života v euroatlantické civilizaci.4. Chování při krizové situaci, přístup k pacientovi, aktivace záchranného řetězce, základní vyšetření, polohování, transport.5. Zásady první pomoci při lehkých a středně těžkých poraněních.6. Zásady první pomoci při vážných ohrožení života, resuscitace.7. Opakování, test

Získané způsobilosti

Student se seznámí s alternativami pohybových aktivit pro udržení kondice a zdraví. Seznámí se s právní zodpovědností při poskytování a neposkytnutí první pomoci.

Literatura

TACHAKRA, S. Příručka první pomoci, vyd. Bratislava: INA, 1997. CLARKOVÁ, N. Sportovní výživa, GRADA, Praha 2000. Sportovní výživa, GRADA, Praha 2000. TLAPÁK, P. Tvarování těla pro muže a ženy. Praha: ARSCI, 2002. 265 s. ISBN 80-86078-16-7. Tvarování těla pro muže a ženy. Praha: ARSCI, 2002. 265 s. ISBN 80-86078-16-7. FOŘT, P. Výživa pro dokonalou kondici a zdraví, GRADA, Praha 2005. TEPLÝ, Z. Zdraví, zdatnost, pohybový režim. Praha, ČASPV, 1995. BLAHUŠOVÁ, E. Životní styl wellness, zdravé cvičení pro pohodu. Olympia Praha, 1995.

Požadavky

splnění písemného testu

Garant

PhDr. Tibor Slažanský, Ph.D.PhDr. Iva Šeflová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Tibor Slažanský, Ph.D.PhDr. Iva Šeflová, Ph.D.