Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy biomechaniky (KTV / ZABI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / ZABI - Základy biomechaniky, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj biomechaniky, měření a vyjadřování pohybu, struktura pohybového systému člověka2. pohyb cvičence z hlediska kinematické geometrie, určování základních parametrů lidského těla a jeho segmentů.3. Pohyb cvičence v časoprostoru4. Pohyb cvičence z hlediska působících sil.5. Energetický aspekt pohybu. Experimentální metody biomechaniky pohybu6. Biomechanické vlastnosti pohybového systému a nervové tkáně7. Svalová síla jako rozhodující faktor pro pohyb segmentu

Získané způsobilosti

Student získá odborné kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

BRÁZDA, M. Biomechanické základy tělesných cvičení. Hradec Králové, PF 1984. nullJANURA M. Úvod do biomechaniky pohybového systému člověka. Olomouc : Univerzita Palackého, 2007. ISBN 80-244-0644-6. KARAS, V. a OTÁHAL, S. Úvod do biomechaniky pohybového systému člověka. Praha, SPN, 1979. KARAS, V. a OTÁHAL, S. Základy biomechaniky pohybového aparátu člověka. Praha, UK, 1991.

Požadavky

Účast na cvičeních - 70 %, splnění písemného testuZkouška: ústní

Garant

PhDr. Tibor Slažanský, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Tibor Slažanský, Ph.D.PhDr. Tibor Slažanský, Ph.D.