Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná mechanika tekutin (KEZ / AMTTT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEZ / AMTTT - Aplikovaná mechanika tekutin, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Opakování základního kurzu termomechaniky a mechaniky tekutinZobecnění Bernoulliho rovnice na stlačitelná proudění, děje s výměnou tepla, nestacionární dějePrůtok potrubím - tlaková ztráta, tlakově vyvážený potrubní systém, numerické modelování ztrátDynamika rozvodu stlačeného vzduchu, správné dimenzování, kondenzace ve stlačeném vzduchuVolné proudy - teorie, šíření, zánik, změna dosahu úpravou ústí, stěnový proud, aplikaceExpanze plynů a par - podkritická a nadkritická, konfrontace praxe s teorií, limitní clona, difuzorové prouděníEjektor - princip, zásady návrhu, průmyslové aplikaceInterakce proudu a tělesa - odpor, tahPraktické provozní ukázky - numerické modelování

Získané způsobilosti

Aplikace znalostí z příbuzných předmětů na praktické provozní a výzkumné problémy mechaniky tekutin. Absolvent se seznámí nejen s klasickými aplikacemi, ale i s nejnovějšími poznatky (experimentálními, praktickými a z numerického modelování proudění) z provozní praxe a výzkumu, které se konfrontují s teoretickými poznatky.

Literatura

Abramovič, G.N.:. Aplikovaná dynamika plynů. Praha, 1952. Hibš, M.:. Proudové přístroje. Praha, 1981. Dejč, M. E. Technická dynamika plynů. Praha, 1967. Chyský, J., Oppl, L.:. Větrání a klimatizace. Praha, 1973.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je aktivní účast na cvičeních. Zkouška je ústní, 2-3 otázky z jednotlivých témat specifikovaných zhruba podle témat přednášek. Po přípravě vysvětlit princip, postup řešení, rozdíly mezi teorií a realitou atp. Doba trvání cca 1/2 hodiny.

Garant

prof. Ing. Karel Adámek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Karel Adámek, CSc.prof. Ing. Karel Adámek, CSc.