Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dynamika plynů (KEZ / DPLAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEZ / DPLAM - Dynamika plynů, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:Základní pojmy z mechaniky kontinuaÚvod do proudění stlačitelných tekutinJednorozměrné izoentropické proudění ideálního plynuKolmá rázová vlnaProudění v tryskách a difuzorechProudění v potrubí konstantního průřezu se třenímProudění v potrubí konstantního průřezu s přenosem teplaZáklady nadzvukového dvourozměrné prouděníCvičení:Aplikace vztahů pro izoentropické prouděníAplikace vztahů pro adiabatické proudění v tryskách a difuzorechJednorozměrné proudění plynůDvourozměrné proudění plynůVizualizace proudění v nadzvukovém ejektoru

Získané způsobilosti

V rámci předmětu se studenti naučí řešit problémy v technické praxi spojené s jevy stlačitelnosti při proudění stlačitelných tekutin.

Literatura

Nožička, J.:. Dynamika plynů. Praha, 2005. Vestfálová, M., Středa, I.:. Technická dynamika plynů. Liberec, 2004. Shapiro, A. H.:. The Dynamics and Thermodynamics of Compressible Fluid Flow. The Donald Press Copany, New York, 1953.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, vypracování zadaných prací.

Garant

doc. Ing. Václav Dvořák, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Václav Dvořák, Ph.D.doc. Ing. Václav Dvořák, Ph.D.Ing. Jan Hujer