Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proudové stroje (KEZ / PRSTT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEZ / PRSTT - Proudové stroje, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:Úvod do proudění stlačitelných tekutinJednorozměrné izoentropické proudění ideálního plynu, kolmá rázová vlnaProudění v tryskách a difuzorechProudění v potrubí konstantního průřezu se třením a s přenosem teplaRozdělení proudových strojůRychlostní trojúhelníkyVentilátory axiální a radiálníTurbínyEjektoryCvičení:Aplikace vztahů pro izoentropické prouděníAplikace vztahů pro adiabatické proudění v tryskách a difuzorechJednorozměrné proudění plynůNávrh radiálního ventilátoruVizualizace proudění v nadzvukovém ejektoru.

Získané způsobilosti

V rámci předmětu se studenti naučí počítat proudění v proudových strojích a osvojí si jednoduché návrhové metody axiální a radiálních ventilátorů a ejektorů.

Literatura

Vestfálová, M., Středa, I.:. Technická dynamika plynů. Liberec, 2004. Šmíd, Vl.:. Teorie proudových strojů. Praha, 1990. Nový R.:. Ventilátory. ČVUT Praha, 2001.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, vypracování zadaných prací.

Garant

doc. Ing. Václav Dvořák, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Václav Dvořák, Ph.D.doc. Ing. Václav Dvořák, Ph.D.Ing. Jan HujerIng. Jan KolářIng. Magda Vestfálová, Ph.D.