Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Procesy spalování (KEZ / PSTT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEZ / PSTT - Procesy spalování, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do předmětu. Legislativa. Základní schéma elektrárny.- Přednáška TLIB/TVO: Druhy a skladování paliva. Úprava napájecí vody. Konstrukce kotlů. Výroba energie.- Parní kotle a jejich části.- Voda pro parní kotle. Olejové hospodářství. Účinnost.- Kondenzační kotle. Spalovací zařízení přehled. Vývoj kotle pro energetické využívání odpadu.- Kotle pro energetické využívání odpadu. Roštové ohniště- Řízení výkonu.Následky nedokonalého spalování. Problematika asanace tlakového systému kotle. Rovnice složení paliva.- Výpočet spalovacího procesu - stechiometrie.- Výpočet spalovacího procesu - Rosin Fehling. Odsiřování spalin.- Denitrifikace spalin - primární opatření.- Ročníková exkurze.- Základní vlastnosti paliv. Základy řízení přípravy a realizace energetického projektu. Úvod do kinetiky spalování.

Získané způsobilosti

Umět se orientovat v základních legislativních podkladech. Rozumět hlavním procesům výroby energie. Seznámit se s principem návrhu technologického řetězce výrobního bloku. Seznámit se základními principy ochrany životního prostředí v energetice. Vnímat alternativní zdroje energie.

Literatura

Doležal Černý, Hrdlička, Janeba, Karták, Pikman. Kotle a spalovací zařízení, SNTL Praha, 1965. Kolektiv autorů:. Paliva a jejich energetické využití. Praha, 1989. Černý, Hrdlička, Janeba, Karták, Pikman:. Parní kotle a spalovací zařízení. Praha, 1975. Hrdlička, Dlouhý, Kolovratník:. Průmyslová energetika. Praha, 2000. Jirouš:. Spalovací zařízení a kotle (kurz celoživotního vzdělávání). 1997. Holoubek:. Spal´ovacie zariadenia, výmenníky tepla a kotly. Košice, 2002. Vilímec:. Stavba kotlů I + II. Ostrava, 2002. Janeba, Barták:. Tepelné výpočty kotlů a parních generátorů. Praha, 1989. Hyžík, J.:. Úvod do energetického využití odpadu. Liberec, 2001.

Požadavky

Aktivní účast a vypracování zadaných prací.

Garant

prof. Ing. Jaroslav Hyžík, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Jaroslav Hyžík, Ph.D.prof. Ing. Jaroslav Hyžík, Ph.D.