Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě zaměření (KEZ / VSZTT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEZ / VSZTT - Vybrané statě zaměření, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem přednášek je uvedení do speciální problematiky energetického využívání odpadů. Je vysvětlena problematika návrhu zařízení na energetické využívání odpadů a problematika odpadového hospodářství s aplikací mezinárodních zkušeností z projektování, z provozování a výsledků nejnovějšího výzkumu. Energetické využívání odpadů je také vysvětleno jako nezbytný nástroj a měřítko udržitelného rozvoje.

Získané způsobilosti

Umět se orientovat v základních legislativních podkladech odpadového hospodářství. K odpadovému hospodářství přistupovat jako ke zdroji energie. Rozumět hlavním procesům používaných v oboru energetického využití odpadů. Seznámit se s principem návrhu technologického řetězce energetického využití odpadů.

Literatura

Lemann M.:. Grundlagen der Abfalltechnik. Curych, 1994. Hyžík J.:. Möglichkeiten der Emissionsminderung für flüchtige organischeVerbindungen, Bundesamt für Umweltschutz, Schriftenreihe Umweltschutz Nr. 66. Bern, 1987. Hemerka J.:. Odlučování tuhých částic. Praha, 2000. Hrdlička F., DlouhýT., Kolovratník M.:. Průmyslová energetika. Praha, 2000. Hyžík J.:. Úvod do energetického využití odpadu. Liberec, 2001. Hoffman P., Novák V.:. Zpracování exhalací a odpadů. Praha, 2002. Knápek J., Geuss E.:. Životní prostředí a ekonomika. Praha, 2000.

Požadavky

Aktivní a vypracování zadaných prací.

Garant

prof. Ing. Jaroslav Hyžík, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Jaroslav Hyžík, Ph.D.prof. Ing. Jaroslav Hyžík, Ph.D.