Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nanokompozity jako technické materiály (KMT / NKM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / NKM - Nanokompozity jako technické materiály, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podrobný obsah přednášek :1. Klasifikace technických materiálů a role kompozitů mezi nimi.2. Rozdělení kompozitů a jejich anizotropie a symetrie3. Adheze a její význam v kompozitech4. Částice a jejich druhy v kompozitech5. Druhy vláken v kompozitech6. Voigtův (podélný) model tuhosti vláknových kompozitů7. Reussův (příčný) model tuhosti vláknových kompozitů8. Pevnost vláknových kompozitů9. Vliv konečné délky vlákna10. Specifické vlastnosti nanokompozitů11. Uhlík a jeho použití v nanokompozitech12. Jiné nanomateriály pro kompozity : kovy, polymery atd.13. Kapalné krystaly a jejich použití v kompozitech14. Hlavní technické aplikace nanokompozitůObsah cvičení :Práce na zadaném samostatném referátu z oblasti využití nanokompozitů

Získané způsobilosti

Schopnost porozumnět přednáškám a schopnost samostatného studia

Literatura

Hull D. An Introduction to Composite Materials, Cambridge University Press, Cambridge, UK, 1990. Burchell, T. D. Corbon Materials for Advanced Technologies, Pergamon Press, Oxford, UK, 1999. Bhushan, B.: Springer. Handbook of Nanotechnology. Springer Verlag, Berlin, 2004. Daďourek, K. Kompozitní materiály - modely a vlastnosti, TU v Liberci, 2005.

Požadavky

Cvičení - zpracování a obhájení samostatného referátuPřednáška - úspěšná ústní zkouška

Garant

doc. Ing. Karel Daďourek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Karel Daďourek, CSc.doc. Ing. Karel Daďourek, CSc.