Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přediplomní seminář (KMT / PR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / PR1 - Přediplomní seminář, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zásady provádění a vyhodnocování experimentů.2. Stanovení kvality měřicích zařízení.3. Přehled konstrukční keramiky4. Kovová, kysličníková i nekysličníková skla5. a 6. Kompozitní a nanokompozitní materiály (včetně pěnových a houbových), metamateriály7. až 11. Samostatné vypracování referátu na zadané téma z oblasti materiálového inženýrství.12. až 14. Obhajoba vypracovaných referátů, zápočty.

Získané způsobilosti

Zdokonalit se v provádění a vyhodnocování experimentů. Získání přehledu o trendech v oblasti materiálového inženýrství.

Literatura

KUTZ, M. Handbook of Materials Selection, John Willey and Sohn, New York, 2002. ASHBY, M. a kol.:. Materials Engineering, Science, Processing and Designe, Elsevier Books, London, 2007. CALLISTER jr. W.,D.:. Materials Science and Engineering, John Willey and Sohn, New York, 2007. kol. Measurement System Analysis, Reference Manual 4, Automotive Industry Action Group, New York, 2010. DAĎOUREK, K.:. Statistika v Exelu,pracovní pomůcka, TU v Liberci, 2002.

Požadavky

Aktivní účast na cvičení. Vypracování a úspěšné obhájení referátu na zadané tema z oblasti materiálového inženýrství.

Garant

prof. Ing. Petr Louda, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Karel Daďourek, CSc.