Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy materiálového inženýrství 2 (KMT / ZM2*A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / ZM2*A - Základy materiálového inženýrství 2, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

OBSAH PŘEDNÁŠEK1. Zvyšování užitných vlastností kovů2. Povrchové úpravy technických materiálů3. Nanomateriály a nanotechnologie.4. Uhlík, jeho modifikace a použití v technice5. Speciální plasty6. Plastové kompozity7. Pěnové a vláknové materiályLITERATURA:Podklady budou k dispozici na webové stránce, přístupový klíč získají studenti od přednášejícího.

Získané způsobilosti

Zvyšování užitných vlastností kovů. Povrchové úpravy technických materiálů. Nanomateriály a nanotechnologie. Uhlík, jeho modifikace a použití v technice. Pěnové a vláknové materiály. Vlastnosti a užití termoplastů. Vlastnosti a užití reaktoplastů a elastomerů.

Literatura

ASHBY,M.F.:. Materials Selection and Process in Mechanical Design. Butterworth, Oxford, 1999. JANČÁŘ,J.:. Úvod do materiálového inženýrství polymerních kompozitů, VUT Brno, 2003. Bouda a kol.:. Vlastnosti a technologie materiálů, skripta ČVUT Praha, 1996.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu: Zpracování a obhájení samostatné práce.

Garant

prof. Ing. Petr Louda, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Karel Daďourek, CSc.