Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řezné nástroje (KOM / ŘN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOM / ŘN - Řezné nástroje, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretické základy navrhování řezných nástrojů. Konstrukční prvky a jejich návrh. Řezné materiály. Konstrukce a použití nástrojů pro různé technologie. Řezné podmínky. Počítačové technologie v oblasti řezných nástrojů.

Získané způsobilosti

Studenti získají základní poznatky o teoretických základech navrhování řezných nástrojů. Konstrukční prvky a jejich návrh. Řezné materiály. Konstrukce a použití nástrojů pro různé technologie. Řezné podmínky. Počítačové technologie v oblasti řezných nástrojů.

Literatura

SLAVÍK,V. - ŠTAJNOCHR,L. Obráběcí nástroje - návody ke cvičení. /Skriptum/. FS ČVUT Praha, 1988. AB Sandvik Coromant. Příručka obrábění. KVAPIL,R. - PRŮŠEK,A. Řezné nástroje - cvičení. /Skriptum/. VŠST - FS Liberec, 1989. HUMÁR, A. Slinuté karbidy a řezná keramika pro obrábění. CCB s.r.o., 1995. HOLUB,L. Učebni texty ŘN. &, &. ŘASA,J. a kol. Výpočetní metody v konstrukci řezných nástrojů. SNTL - ALFA Praha, 1986.

Požadavky

"Zápočet ? 80% účast + 20% omluvených absencí.Zkouška - ústní ? hodnocení min. 3."

Garant

prof. Ing. Alexey Popov, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Alexey Popov, DrSc.prof. Ing. Alexey Popov, DrSc.