Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Automatizace technické přípravy výroby (KSA / ATPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / ATPA - Automatizace technické přípravy výroby, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PŘEDNÁŠKY:1. Základní rozdělení systémů pro CAE. Různé interpretace CAD/CAM systémů.2. Architektura programových systémů pro CAE. Systémy grafického jádra - výstupní primitivy, jejich atributy a parametry. Souřadnicové systémy a transformace, grafický vstup.3. 2D a 3D grafické systémy, vytváření a editace entit, další podpůrné finkce.4. Návrh grafických databází. Interface k negrafickým databázím.5. Principy výstavby programových systémů pro CAPP. Procesor a postprocesor.6. Programovací jazyky pro CAPP. Orientovaná geometrie systémové, geometrické a technologické instrukce.7. Spojovací programy CAD-CAPP - různá rozhraní, DXF soubory, jejich vytváření systémy CAD a zpracování systémy CAPP.8. přizpůsobení systémů CAD. Programová rozhraní.9. Principy programovacího jazyky LISP.10. LISP pro AutoCAD.11. Principy řízení automatických výrobních systémů. AVS jako systém manipulačních míst.12. Typy automatizovaných výrobních systémů. Technologické pracoviště. Kybernetické schéma.13. Subsystém řízení technologie - hierarchické počítačové uspořádání.14. Subsystém řízení MOD/MOS.CVIČENÍ:1.-6. Konfigurace grafických systémů, programové volby. Práce se 3D systémem CAD -vytváření, editace a transformace entit, 3D konstrukce, orientace a mapování pohledů, vytváření výkresové dokumentace.6.-9. Práce se spojovacím programem CAD-CAPP.10.-14. Práce s programem CAPP. Tvorba a zpracování partprogramu.

Získané způsobilosti

Studenti mají přehled o principech a klasifikaci CAE systémů.

Literatura

APS.Příručka uživatele. Praha, APS software, 1992. SPUR,G., KRAUSE,F.-L. CAD Technik. Wien, Carl Hansen Verlag, 1984. ENDERLE,G., KANSY,K., PFAFF,G. Computer Graphics Programming. Berlin, Springer-Verlag, 1984. ERTL,J., FERKO,A. Normalizované grafické systémy. Bratislava UK, 1993.

Požadavky

Podmínkou získání zápočtu je aktivní účast na cvičeních a splnění všech zadaných úkolů. Zkouška je písemná a ústní

Garant

prof. Ing. Vladimír Věchet, CSc.

Vyučující

Ing. Michal Moučka, Ph.D.prof. Ing. Vladimír Věchet, CSc.Ing. Michal Moučka, Ph.D.prof. Ing. Vladimír Věchet, CSc.