Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistika (F2O) (KSA / LOG-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / LOG-K - Logistika (F2O), Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PŘEDNÁŠKY:1.Moderní principy řízení podniku, požadavky na podnikové procesy a logistiku2.Cíle logistiky, logistika jako integrovaný systém, logistický řetězec, rozdělení logistiky -zásobovací, výrobní a distribuční logistika, vysvětlení základních pojmů.3.Logistický controling.4.Základy navrhování materiálových toků podniku, projektování výroby z hlediska logistiky.5.Optimalizace skladu, skladové hospodářství, prezentace případové studie.6.Dopravní a skladovací systémy, automatické identifikační systémy - rozdělení, využití, kritériapro výběr.7.Základy navrhování informačních toků podniku, logistické informační systémy - plánování ařízení výroby, rozdělení a principy jednotlivých metod - MRP II, Kanban, CONWIP, OPT.8.Základy řízení pomocí metody Kanban - druhy kanbanů, výpočet počtu kanbanových karet,plánovací tabule kanbanů.9.Základy teorie omezení (TOC), procesní versus nákladový přístup.10.Informační systémy ERP - moduly informačních systémů, výběr a zavádění podnikovýchinformačních systémů.11.Prezentace vybraných počítačových systémů..12.Metody a techniky pro řešení logistických problémů - rozdělení, porovnání, oblasti využití.13.Využití počítačové simulace v logistice a projektování výroby.14.Prezentace realizovaných případových studií.

Získané způsobilosti

Studenti získají základní teoretické poznatky z oblasti podnikové logistiky.

Literatura

Gregor, M., Mičieta, B., Košturiak, J., Bubeník, P., Růžička, J.: Dynamické plánovanie a riadenie. Gros, I.: Kvantitativní metody v manažerském rozhodování. Praha, Grada 2003. V publikaci je. MANLIG, F.: Simulace výrobních systémů. Liberec, TU v Liberci - KVS. 2001 (učební texty). MANLIG, F.: Výrobní systémy I. Liberec, TU v Liberci - KVS. 2000 (učební texty). Mičieta, B., Gregor, M., Quirenc, P., Botka, M.: Kanbán - ste na ťahu. SLCP, 2001. V této monografii je vysvětlena metoda Kanban. Pernica, P.: Logistický management. Praha, Radix s.r.o. 2001. Publikace vymezuje nezbytné. Schulte, Ch.: Logistika. Praha, Victoria Publishing 1994. V této monografii je podrobně.

Požadavky

ZKOUŠKA: Zkouška má část písemnou a ústní, týká se přednášených témat.

Garant

doc. Dr. Ing. František Manlig