Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistika (KSA / LOG-M)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / LOG-M - Logistika, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PŘEDNÁŠKY:Požadavky na podnikové procesy a logistiku - Design to Logistics.Metody a techniky pro řešení logistických problémů - rozdělení, porovnání, oblasti využití.Základy navrhování materiálových toků podniku, projektování výroby z hlediska logistiky.Optimalizace skladu, skladové hospodářství.Výrobní monitoring - automatické identifikační systémy, systémy pro sběr dat.Logistické informační systémy - systémy ERP a APS, principy, metody, moduly informačních systémů.Počítačová simulace v řízení výroby.Logistický controling.CVIČENÍ:1/ Případové studie - Metody a techniky pro řešení logistických problémů:- Optimalizace skladu, skladové hospodářství.- Využití metody Kanban.- Analýzy a zlepšování materiálových a informačních toků.2/ Informační systém AROP - prezentace, samostatná práce.3/ Řízení dílenských zakázek.4/ Semestrální práce - případová studie: analýza materiálového toku.

Získané způsobilosti

Studenti získají základní teoretické poznatky z oblasti podnikové logistiky.

Literatura

SIXTA, J. a MAČÁT, V. Logistika: teorie a praxe. 1. vyd. Brno: CP Books, 2005. ISBN 80-251-0573-3.Gregor M, Mičieta M, Košturiak J, Bubeník P, Růžička J. Dynamické plánovanie a radenie, Žilinská univerzita 2000. Warnecke, H.-J., Košturiak, J., Debnár, M., Mičieta, B.:. Fraktálový podnik.Slovenské centrum. Internet (www.ipaslovakia.sk). Gros I.:. Kvantitativní metody v manažerském rozhodování. Grada, Praha, 2003. ISBN 80-247-0421-8.Mičieta B, Gregor M, Quirenc P, Botka M. M: Kanbán - ste na ťahu. SLCP, 2001. Odborné tuzemské a zahraniční časopisy. Pernica, P. Logistický management. Praha, 1998.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je účast na cvičeních a vypracování semestrální práce. Zkouška má část písemnou a ústní, přihlédnutí k semestrální práci

Garant

doc. Dr. Ing. František Manlig

Vyučující

doc. Dr. Ing. František Manligdoc. Dr. Ing. František Manlig