Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistika v průmyslové praxi (KSA / LOGPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / LOGPP - Logistika v průmyslové praxi, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PŘEDNÁŠKY:Požadavky na podnikové procesy a logistiku - Design to Logistics.Metody a techniky pro řešení logistických problémů - rozdělení, porovnání, oblasti využití.Základy navrhování materiálových toků podniku, projektování výroby z hlediska logistiky.Optimalizace skladu, skladové hospodářství.Výrobní monitoring - automatické identifikační systémy, systémy pro sběr dat.Logistické informační systémy - systémy ERP a APS, principy, metody, moduly informačních systémů.Počítačová simulace v řízení výroby.Výběr a zavádění podnikových informačních systémů.Logistický controling.CVIČENÍ:I. Případové studie - Metody a techniky pro řešení logistických problémů:? Optimalizace skladu, skladové hospodářství.? Využití metody Kanban.? Analýzy a zlepšování materiálových a informačních toků.II. Informační systém AROP - prezentace, samostatná práce.III. Řízení dílenských zakázek.IV. Vypracování semestrální práce - případová studie: analýza materiálového toku.

Získané způsobilosti

Studenti získají základní teoretické poznatky z oblasti podnikové logistiky.

Literatura

[1] Pernica, P.: Logistický management. Praha, Radix s.r.o. 2001. Publikace vymezuje nezbytné teoretické základy. [2] Schulte, Ch.: Logistika. Praha, Victoria Publishing 1994. V této monografii je podrobně vysvětlena řada probíraných témat. [3] Gros, I.: Kvantitativní metody v manažerském rozhodování. Praha, Grada 2003. V publikaci je popis metod a algoritmů používaných v manažerském rozhodování s řadou řešených příkladů v systému Excel. [4] Gregor, M., Mičieta, B., Košturiak, J., Bubeník, P., Růžička, J.: Dynamické plánovanie a riadenie výroby.Žilinská univerzita v Žilině. 2000. V publikaci jsou popsány principy a metody plánování a řízení výroby. [5] Mičieta, B., Gregor, M., Quirenc, P., Botka, M.: Kanbán - ste na ťahu. SLCP, 2001. V této monografii je vysvětlena metoda Kanban. [6] Warnecke, H.-J., Košturiak, J., Debnár, M., Mičieta, B.: Fraktálový podnik.Slovenské centrum produktivity, Žilina, 2000. V této monografii jsou vysvětleny základy fraktálových organizací i postup pro jejich zavádění.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je účast na cvičeních a vypracování semestrální práce.? Zkouška má část ústní, s přihlédmutím k semestrální práci

Garant

doc. Dr. Ing. František Manlig

Vyučující

doc. Dr. Ing. František Manligdoc. Dr. Ing. František Manlig