Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekt 1 pro OS (KSA / P1-OS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / P1-OS - Projekt 1 pro OS, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

ZADÁNÍ:ZADÁNÍ KONSTRUKČNÍHO PROJEKTU: NÁVRH VÍCEVŘETENOVÉ VRTACÍ HLAVYProveďte úplný konstrukční návrh vícevřetenové vrtací hlavy podle daného obrazce pro vrtání otvorů do přírub zplna s napojením na hnací jednotku s přímým náhonem a spojkou, nebo výměnnými ozubenými koly, nebo s řemenovým převodem. Podle daného obrazce vrtaných děr navrhněte kinematické schema uspořádání vrtací hlavy, spočtěte řezné podmínky na obrábění daného materiálu, navrhněte optimální parametry (otáčky, posuv), spočtěte potřebný příkon a dílčí zatížení vřeten, navrhněte sestavu hlavy s vodicí deskou a mazáním. Proveďte výpočetní kontrolu nejvíce zatížených částí.Závěrečná práce musí obsahovat:1.Zadání a rozbor úkolu2.Stanovení dílčích řezných podmínek a technických parametrů hlavy.3.Návrh kinematického uspořádání.4.Výpočetní zprávu - obsahuje kontrolu hřídelů, ozubení, ložisek, návrh pohonu.5.Výkresy sestavy vrtací hlavy v náležitých pohledech a řezech v odpovídajícím měřítku, dále výrobní výkresy vybraných dílů.6.Úplný kusovník vícevřetenové hlavy

Získané způsobilosti

Studenti získají základní přehled o celkových požadavcích na konstrukci a o požadavcích kladených na konstruktéry strojaře

Literatura

BRENÍK, P.: Obráběcí stroje, SNTL Praha 1982. KÖNIG, P.: Obráběcí stroje. Skriptum VŠST, Liberec l990. Marek, J. Konstrukce CNC obráběcích strojů, MM publishing, 2011. RUDOLF,B.: Konstrukční cvičení z výrobních strojů, ČVUT Praha, 1979.

Požadavky

ZÁPOČET (klasifikovaný) Podmínkou získání klasifikovaného zápočtu je splnění konstrukčního zadání ve všech bodech (viz. výše). Součástí klasifikace je i účast na pravidelných konzultacích a dodržení termínu odevzdání projektu.

Garant

Ing. Petr Zelený, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Zelený, Ph.D.