Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekt 2 pro OS (KSA / P2-OS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / P2-OS - Projekt 2 pro OS, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

CVIČENÍ: NÁVRH JEDNOÚČELOVÉHO STROJEDle zadaného schematu, a dané součásti vypracujte zprávu, která musí obsahovat:1. Úplné zadání úkolu2. Postup opracování obrobku a návrh technologie3. Návrh schematu uspořádání stroje4. Návrh úplného upínače5. Výpočet rychlostí zařízení(otáčky,posuvy),takt stroje6. Výkresy: - sestavy upinače, uspořádání stroje a dílčích prvků7. Úplný kusovník sestavy8. Popis činnosti obsluhy, stroje, údržb9. Ekonomický rozbor

Získané způsobilosti

Studenti získají základní přehled o celkových požadavcích na konstrukci a o požadavcích kladených na konstruktéry strojaře.

Literatura

BORSKÝ,V.:Jednoúčelové obráběcí stroje, VÚT Brno 1984. KÖNIG, P.: Obráběcí stroje,Skriptum VŠST Liberec 1989.

Požadavky

Podmínkou získání klasifikovaného zápočtu je splnění konstrukčního zadání ve všech bodech viz.výše. Součástí klasifikace je i účast na pravidelných konzultacích a dodržení termínu odevzdání projektu.

Garant

prof. Ing. Přemysl Pokorný, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Přemysl Pokorný, CSc.Ing. Petr Zelený, Ph.D.