Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová podpora v řízení výroby (KSA / PPRV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / PPRV - Počítačová podpora v řízení výroby, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

A - Stručný obsah přednášek a cvičeníOKRUHY PŘEDNÁŠEK:1. Základy navrhování informačních toků - tahové a tlakové systémy řízení výroby (rozdělení a principy jednotlivých metod). Tahové a tlakové systémy řízení.2. Základy informačních systémů ERP - funkce plánování a řízení výroby (tvorba výrobního programu, plánování množství, kapacitní a lhůtové plánování, dělení a překrývání zakázek).3. Prioritní pravidla.4. Využití optimalizačních algoritmů v oblasti rozvrhování zakázek.5. Počítačová podpora ERP, APS, MES.6. Výběr a zavádění ERP informačních systémů.OBSAH CVIČENÍ:1. Informační systém AROP - prezentace, samostatná práce.2. Rozvrhování dílenských zakázek v simulačním systému simcron.3. Vypracování semestrální práce - případová studie plánování a rozvrhování výroby.4. Zápočet

Získané způsobilosti

Studenti získají teoretické poznatky a praktické dovednosti z oblasti plánování a řízení výroby. Seznámí se i podpůrnými počítačovými systémy.

Literatura

Gregor, M., Mičieta, B., Košturiak, J., Bubeník, P., Růžička, J.:. Dynamické plánovanie a riadenie. Internet (www.ipaslovakia.sk,www.systemonline.cz). &. KAVAN : Výrobní a provozní management, Grada, Praha, 2002 TOMEK: Řízení výroby, Grada, Praha, 1999. &, &. Odborné tuzemské a zahraniční časopisy. Plechač, R. Rozvrhování dílenských zakázek s podporou počítačové simulace. (diplomová práce) TU v Liberci - 2009. Schulte, Ch.: Logistika. Praha, Victoria Publishing 1994. V této monografii je podrobně.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je účast na cvičeních a vypracování semestrální práce.

Garant

doc. Dr. Ing. František Manlig

Vyučující

Ing. František Koblasa, Ph.D.doc. Dr. Ing. František ManligIng. František Koblasa, Ph.D.doc. Dr. Ing. František Manlig