Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět 3D digitalizace a rapid prototyping 2 (KSA / RP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / RP2 - 3D digitalizace a rapid prototyping 2, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PŘEDNÁŠKY:Stručný obsah1. Základy měření a tolerování úchylek tvaru a polohy2. Principy počítačového vidění a bezkontaktních metod měření3. Tvorba 3D ploch v CAD CATIA , převody a úpravy dat ze scan4. Zadání práce na Reverse Engineering. Popis, požadavky.5. Popis, ovládání a charakteristika jednotlivých pracovišť6 - 7. Zpracovávání práce - měření daného dílu na dílčích 4 pracovištích- návrh CAD dokumentace nutné pro záznam dílčích měření- kontrolní měření dílu na 4 různých pracovištích( SMS BMD, Microscriber, ATOS II, Handyscan )8. Zpracování zprávy s hodnocením výsledků (s ohledem na zvýraznění vhodnosti činevhodnosti k výkonu typu měření daného pracoviště9. Příprava pro výroba dílů pomocí RP10. Prezentace výsledků.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti ze základů metod Rapid Prototyping a Reverse engineering. Seznámí se s principy a zásadami bezkontaktního měření a scanování 3D, vyhodnocování a zpracování naměřených dat v CAD programech. Získají zkušenost s rychlou tvorbou fyzickéhop modelu.

Literatura

Hlaváč, V., Šonka, M. Počítačové vidění. GRADA, Praha 1992. ISBN 80-85424-67-3 Chua, C., K.; Leong, K.,F.: Rapid Prototyping - Principles and Applications in Manufacturing. John Wiley & Sons (Asia), Singapore 1997. ISBN 0-471-19004-7 Manuál k obsluze stroje Prodigy. &, &.

Požadavky

Absolvování rozvrhu výuky. Max. omluvená absence do 25%Odevzdání referátu s výsledky měření, a prezentace v ..pptPlatnost max 1 měsíc po ukončení výuky v semestruÚspěšné absolvování písemného testu

Garant

prof. Ing. Přemysl Pokorný, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Keller, Ph.D.Ing. Radomír Mendřický, Ph.D.prof. Ing. Přemysl Pokorný, CSc.Ing. Petr Zelený, Ph.D.Ing. Petr Keller, Ph.D.Ing. Radomír Mendřický, Ph.D.prof. Ing. Přemysl Pokorný, CSc.Ing. Petr Zelený, Ph.D.