Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dopravní a manipulační systémy (KSR / DMSST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / DMSST - Dopravní a manipulační systémy, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1. Doprava a manipulace v linkách.2. Výpočet ocelových konstrukcí.3. Výpočet tenkostěnných profilů - stabilita (vzpěr a klopení).4. Výpočet silových prvků, elektromotorů a brzd.5. Zdvihací zařízení - konstrukce a výpočet.6. Pojezdové zařízení - konstrukce a výpočet.7. Pásové dopravníky - konstrukce a výpočet.8. Článkové dopravníky - konstrukce a výpočet.9. Šnekové dopravníky, skluzy - konstrukce a výpočet.10. Válečkové tratě - konstrukce a výpočet.11. Vibrační dopravníky - konstrukce a výpočet.12. Podvěsné dopravníky - konstrukce a výpočet.13. Hydraulická a pneumatická doprava.14. Rezerva a inovace.Obsah cvičení:Konstrukce a výpočet. manipulačního zařízení. Individuální semestrální práce, zaměřená na studijní obor.1. Zadání.2. - 13. Vypracování v CAD systému.13. - 14. Obhajoba práce, hodnocení a zápočet.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti z těchto oblastí:Cílem je seznámit studenty s dopravními a manipulačními systémy při operační a mezioperační dopravě s ohledem na tok materiálu linkami - zdvihací zařízení, dopravníky, válečkové tratě, hydraulická a pneumatická doprava. Automatizace skladového hospodářství. Náplň cvičení je individuální.

Literatura

CHVÁLA a kol. Automatizace, SNTL Praha, 1985. STEHLÍK, J. Dopravníky, Skripta, TUL, 2004. DRAŽAN, a kol. Manipulace s materiálem, SNTL Praha, 1979. &, &. STEHLÍK, J. Výpočet ocelových konstrukcí, Učební text, TUL, 2001. STEHLÍK, J. Zdvihací stroje, Skripta, TUL, 2007.

Požadavky

Zápočet se získá po obhajobě semestrální práce a její hodnocení se promítne do výsledné klasifikace při ústní zkoušce. Předpokladem je účast na cvičeních.

Garant

doc. Ing. František Novotný, CSc.

Vyučující

Ing. Marcel Horák, Ph.D.Ing. Michal Starý, Ph.D.