Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Návrhové prostředky CAD (KST / CAD*H)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / CAD*H - Návrhové prostředky CAD, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. Přehled 2D CAD systémů, vymezení jejich použití v podniku2. AutoCAD, základní možnost kreslení a editace entit3. Práce s databázemi4. Nadstavbové produkty pro zvýšení efektivity kreslení (Profi)5. Nadstandardní možnost AutoCADu, modifikace prostředí6. Přehled 3D CAD systémů a vymezení jejich použití v podniku7. CAD systém Pro/ENGINEER, tvorba 3D modelů (1)8. Možnosti modifikace modelů9. Možnosti práce s plochami10. Tvorba standardních a katalogových sestav11. Generace výkresové dokumentace12. Přehled MKP systémů pro analýzu a syntézu13. Možnosti a způsob použití systému Pro/MECHANICA14. Práce s technickými databázemi firem a WWW stránek1. Seznámení s prostředím počítačové sítě KST základy ovládání - tečny, kolo, kružnice troj veps., opsané a další příklady.2. Možnosti ovládání produktu AutoCAD vlastnosti, bloky, kóty?3. Skicování součástky tužkou - soustružený, frézovaný díl, bude nakreslen i ve 3D.4. Skicování součástky tužkou, kontrola č.1.5. Překreslení do AutoCADu kontrola č.26. AutoCAD mechanical -stroj značky, normované díly, sestavy 2D.7. AutoCAD mechanical - výpočty MKP úvod, příklad.8. Předloha č.1, 2 z CAD I Pro/ENGINEER9. . Předloha č.1, 2 z CAD I Pro/ENGINEER10. Vlastní modelování součástky,11. Vlastní modelování součástky, kontrola č.312. Předloha č.4,5 z CAD I výkres - Pro/ENGINEER13. Výkres součástky kontrola č.4, porovnání s výkresem v AutoCADu.14. Ukázka sestav, zápočet.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Medvecký, Š. aj. Konštruovanie so systémom Pro-ENGINEER. Žilina, ZU, 1997. Ševčík, L. Počítačem podporavané konstruování, část druhá. Efektivní 3D konstruování. Liberec, 2005. ISBN 80-7372-010-8.Ševčík, L. Počítačem podporované konstruování, část první. Efektivní 2D konstruování. Liberec, 2005. ISBN 80-7372-011-6.PUSTKA, Z. Základy konstruování (Technické kreslení), Skriptum. Liberec, TU, 2005. ISBN 80-7372-008-6.

Požadavky

Zápočet: Alespoň 75 % aktivní účasti na cvičeních; samostatně vytvořený model soustružené a frézované součásti ze skicáře, reálný model odlitku a obrobku dle předlohy. Výkres obrobku, soustružené a frézované součásti. Předkládání věcně a obsahově správně vypracovaných předloh na PC. Vypracování zápočtového testu - model reálné součástky

Garant

prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc.Ing. Rudolf Martonka, Ph.D.prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc.Ing. Martin Vančura