Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Části a mechanismy strojů I (KST / ČS1-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / ČS1-K - Části a mechanismy strojů I, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení podporují přednášenou problematiku s důrazem na aplikace v reálných konstrukcích. Forma cvičení je seminární se značným podílem tvůrčí individuální práce na zadané semestrální práci (pouze B2341 Strojírenství).1. - 2. Návrh a pevnostní kontrola strojních součástí při stálém a proměnném napětí. Únavová pevnost strojních součástí. Diagramy mezních stavů.3. - 4. Řemenové a řetězové převody.5. - 6. Ozubená kola čelní s evolventními přímými zuby. Zadání semestrální práce.7. Kuželová ozubená kola s přímými zuby.8. Pevnostní kontrola ozubení. Šnekové převody.9. Valivá ložiska, konstrukce, výpočet.10. - 11. Výpočet a konstrukce hřídelí. Spojování součástí s hřídelem. Pera, drážkové spoje, svěrná spojení. lisované spoje.12. - 13. Šrouby a skupiny šroubů. Kotoučové hřídelové spojky.14. Svarové spoje. Tupé a koutové nosné svary.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Bolek, A., Kochman, J. a kol. Části strojů . l.svazek, SNTL Praha 1991. Pešík, L. Části strojů - 1. díl. TU v Liberci, 2008. ISBN 978-80-7372-319-4.Pešík, L. Části strojů - 2. díl. TU v Liberci, 2008. ISBN 978-80-7372-320-0.Bolek, A., Kochman , J. a kol. Části strojů 2. svazek, SNTL Praha 1991. Dejl, Z. Konstrukce strojů a zařízení I,- spojovací části strojů. Ostrava, 2000. Moravec, V. Konstrukce strojů a zařízení II - ozubené převody. Ostrava, Montanex, 2001. Bureš, M. Ozubená kola a soukolí, Skripta. Liberec, TU, 2007. Hosnedl, S.,Krátký, J. Příručka strojního inženýra II. Computer Press, Praha 2000. Hosnedl, S.,Krátký, J. Příručka strojního inženýraI. Computer Press Praha 2000.

Požadavky

Zápočet: Povinná účast na cvičení, vypracování a přijetí samostatné semestrální úlohy a úspěšné absolvování kontrolního písemného testu. Zkouška: Písemná a ústní.

Garant

prof. Ing. Lubomír Pešík, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Lubomír Pešík, CSc.Ing. Rudolf Martonka, Ph.D.prof. Ing. Lubomír Pešík, CSc.prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc.